Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Business Administration: Healthcare Management

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

MBA in Healthcare Management: De volgende stap in jouw carrière


De MBA in Healthcare Management leidt een nieuwe generatie managers op die kunnen omgaan met de uitdagingen waarmee zorgorganisaties nu en in de toekomst worden geconfronteerd. Colleges en inspirerende workshops worden gegeven door excellente docenten van de Universiteit van Amsterdam, professionals uit de gezondheidszorg en financiële wereld.

De opleiding is een must voor professionals die hun organisatie beter willen managen en de zorg doelmatiger en betaalbaarder willen maken. Een MBA voor de leider van de toekomst.

characteristics

Sterke reputatie
De AMBA is een van de drie belangrijkste internationale en onafhankelijke accreditatie-organisaties voor managementopleidingen. Het verschil met de AACSB en EQUIS is dat AMBA MBA-programma's beoordeelt, terwijl AACSB en EQUIS kijken naar respectievelijk de faculteit en de business school als geheel.
'We zijn heel kieskeurig als het gaat om wie we accrediteren. In de praktijk komt het neer op minder dan 5% van alle business schools ter wereld', vertelt AMBA-Chief Executive Andrew Main Wilson.

Getalenteerde studenten
De MBA in Healthcare Management is het resultaat van nauwe samenwerking met de zorgsector en is gericht op het trainen van management skills van artsen en medische staf. 'Ik ben zeer verheugd dat de AMBA-commissie het belang benadrukt van dit programma voor de gezondheidszorg', aldus dr. Jaap van den Heuvel, programmadirecteur en bestuursvoorzitter van het Rode Kruis Ziekenhuis en Brandwondencentrum in Beverwijk.

NVAO
Naast deze internationale kwaliteitskeurmerken is de MBA in Healthcare Management ook door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie NVAO geaccrediteerd.

curriculum

* Tweejarig parttime programma met colleges op vrijdag
* Evenwichtig curriculum op het snijvlak van business en de gezondheidszorg
* Hoge mate van praktische relevantie, inclusief opdrachten om de theorie direct binnen je eigen organisatie toe te passen
* Amsterdam Leadership Programme®
* In-Company project & internationale studiereis
* Kleinschalig en interactief onderwijs
* Toelating op basis van een erkend universitair masterdiploma, minimaal vijf jaar werkervaring in de gezondheidszorg en een toelatingsinterview.
* Diploma: Master of Business Administration (MBA)
* Start in februari 2018

job perspective

Ziekenhuizen, verzekeraars, tandartspraktijken en andere medische organisaties staan na het behalen van deze MBA te springen om mensen zoals jij. Met dit diploma heb je de expertise om een organisatie of afdeling efficiënter te leiden en eventueel zelfs door te groeien tot een succesvolle divisiemanager of een CEO in een zorgorganisatie.

objectives

Je volgt diverse workshops voor het verbeteren van specifieke vaardigheden met betrekking tot onderhandelen, conflicthantering, presenteren en schrijven. Ook behandelen we tijdens de colleges veel casussen uit de praktijk, waarmee je de opgedane theorie direct in je eigen organisatie kunt toepassen.

* Duur: 2 jaar
* Colleges worden gegeven op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
* Studietijd: 15 uur per week (inclusief college op vrijdag)
* Elk cluster duurt 8 weken: 7 weken colleges, gevolgd door 1 week examens
* Lesmateriaal is in het Engels
* Titel: Master in Business Administration (MBA)

tuition fee

Early Bird korting
Solliciteer je voor 1 september 2017 dan ontvang je een Early Bird korting van € 3.000. Zorg er wel voor dat alle sollicitatiestukken op tijd zijn ingediend om gebruik te maken van deze korting.

Enrolment fee
Als je wordt toegelaten tot het programma, betaal je € 2.000 om je plaats in de MBA in Healthcare Management veilig te stellen. Dit bedrag is onderdeel van het collegegeld. Mocht je onverhoopt toch niet starten, dan ontvang je dit bedrag uiteraard retour.

Collegegeld is fiscaal aftrekbaar
Het collegegeld voor dit programma is fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de Belastingdienst of raadpleeg een fiscalist.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MBA (Master of Business Administration)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur MBA (Master of Business Administration)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 90