Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Communicatie en informatiewetenschappen: Tekst en communicatie

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de master Tekst en communicatie bestudeer je alle uiteenlopende aspecten van schriftelijke communicatie. Dankzij de combinatie van theorie en praktijk is Tekst en communicatie uniek in Nederland.


Waar je ook terechtkomt na je studie, er is altijd een grote kans dat er een beroep gedaan wordt op je schrijfvaardigheid. Zeker als je een baan ambieert als redacteur of voorlichter is het van belang dat je beschikt over goede praktische schrijfvaardigheden.
In het masterprogramma Tekst en communicatie doe je behalve praktische schrijfvaardigheden ook veel theoretische kennis op van schriftelijke communicatie. Je brengt al deze kennis en vaardigheden al tijdens je studie in de praktijk in de vorm van een intensieve stage. Deze leerwerkperiode is een belangrijk onderdeel van het curriculum.
Het programma Tekst en communicatie is bedoeld voor alle studenten met grote belangstelling voor de rol van teksten in schriftelijke communicatie die na hun studie willen gaan werken als bijvoorbeeld tekstschrijver, redacteur, voorlichter of journalist.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 12025 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

curriculum

Het programma heeft een studielast van 90 EC:
* 42 EC mastervakken
* 30 EC leerwerkperiode
* 18 EC masterscriptie

job perspective

Alumni van de master Tekst en communicatie beschikken over gedegen theoretische kennis van alle aspecten van schriftelijke communicatie en hebben al veel praktijkervaring opgedaan. Hierdoor biedt dit masterprogramma uitstekende perspectieven op de arbeidsmarkt. Alumni van het programma vonden eerder werk op afdelingen voorlichting, bij vertaalbureaus, tekst- en adviesbureaus, afdelingen in- en externe communicatie, en in de media.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 18 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 90