Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive Internal Auditing Programme

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Het Executive Internal Auditing Programme (EIAP) is een tweeënhalf jarig parttime programma voor ambitieuze internal auditors die zich willen specialiseren op het vakgebied Internal Auditing.


De student heeft affiniteit met besturings- en beheersingsvraagstukken en heeft een actieve, creatieve en positief-kritische houding. De EIAP-opleiding richt zich op studenten met een academische of post HBO vooropleiding met bij voorkeur ten minste twee jaar werkervaring.

1st year

Een studiejaar bestaat uit twee semesters. Elk semester bestaat uit 2 blokken van 8 weken en 1 blok van 4 weken. Elk blok wordt afgesloten met tentamens.
De colleges worden in het Nederlands gegeven. De studie is parttime. U volgt één dag per week, op vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur colleges.

In het eerste studiejaar zijn de RO- en de RE opleiding geïntegreerd. Dit verschaft de student direct al een brede basis in het Auditing vak.Tevens wordt in dit eerste studiejaar alle stof gedoceerd die van belang is voor het behalen van de internationale CIA certificatie en wordt het afleggen van het nationale IIA examen hiervoor gefaciliteerd. Na dit basisjaar kan de student zich specialiseren tot Register Internal Auditor (RO), maar op dat moment ook nog besluiten te switchen naar IT Auditing (RE). In dat laatste geval wordt naast de RE-certificatie ook nog het internationaal erkende CISA certificaat behaald.

characteristics

* Afgestudeerden kunnen worden ingeschreven in het Register van Operational Auditors (SVRO) waarna ze gerechtigd zijn de titel 'RO' te voeren;
* Het studieprogramma is zo opgezet dat het verwerven van de internationaal erkende CIA-titel (Certified Internal Auditor) gefaciliteerd wordt en is geïntegreerd in het eerste jaar;
* Onderwijs in kleine groepen;
* De opleiding wordt sinds 1995 aangeboden. Inmiddels hebben ruim 400 studenten de opleiding succesvol afgerond;
* In het eerste studiejaar zijn de RO- en de RE opleiding geïntegreerd. Dit verschaft de student direct al een brede basis in het Auditing vak;
* Verkort traject voor Register Accountants (RA's), Register Controllers (RC's) en Register IT Auditors (RE's);
* Voor delen van het programma kunnen PE uren worden toegekend;
* De kwaliteit, het wetenschappelijk niveau en de actualiteit van het curriculum wordt bewaakt door de Programme Board.

Wie kiest voor de EIAP opleiding geniet geactualiseerd onderwijs van inspirerende docenten uit de wetenschap en/of rijke praktijk.

tuition fee

In dit bedrag is inbegrepen het groepslidmaatschap van het IIA. Boeken en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen. De totale kosten voor boeken in het eerste en het tweede jaar bedraagt tussen de € 1.800,- en € 2.000,-
Eventuele syllabi zullen digitaal beschikbaar worden gesteld via Blackboard. De kosten voor het externe CIA examen moeten ook apart betaald worden.
Uitgaven voor de opleiding, zoals het cursusgeld en boeken, zijn fiscaal aftrekbaar als persoonsgebonden aftrek.

CIA training gevolgd?
Studenten die bij de Amsterdam Business School (ABS) de CIA examentraining hebben gevolgd krijgen €750 korting op het cursusgeld van het totale EIAP (RO) of AITAP (RE) programma.

Early Bird korting
Studenten die zich aanmelden vóór 1 mei 2017 voor de start van EIAP programma per september 2017 ontvangen een early bird korting van €1000 op het totale cursusgeld. Studenten die zich vóór 1 mei 2017 aanmelden voor het verkorte EIAP programma ontvangen een korting van €500 op het totale cursusgeld. Zorg er wel voor dat de inschrijving volledig is ingediend om gebruik te maken van deze korting.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 71