Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive Master of Finance and Control

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De RC opleiding voor controllers en financial managers


De Executive Master of Finance & Control, opleiding tot Register Controller, is een tweejarig parttime programma voor ambitieuze controllers en financieel managers die zich willen specialiseren op het vakgebied van Finance & Control. De Universiteit van Amsterdam kent afgestudeerden van de EMFC het universitaire diploma Executive Master of Finance and Control (EMFC). Dit is een Master of Science-diploma. De opleiding onderscheidt zich daarmee als hoogst haalbaar op het vakgebied van Finance and Control.

Reflective practitioner
Tijdens de colleges wordt een combinatie gemaakt van techniek & theorie gekoppeld aan het uitwerken van praktijkcases. Belangrijk element is de eigen input van studenten en de daarop volgende discussies. Studenten wordt geleerd verder te denken dan de theorie en het eigen bedrijf, maar te werken als 'reflective practitioner'.

Themaseminars
Tijdens de opleiding zijn zes themaseminars gepland. Deze tweedaagse seminars vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding. De eerstejaars volgen het 'Introductie seminar', 'Vaardigheden' en 'Informatiemanagement' en de tweedejaars 'Logistiek', 'Internationaal Management' en 'Methodologie'.

1st year

Het eerste jaar
Tijdens de colleges wordt een combinatie gemaakt van techniek & theorie gekoppeld aan het uitwerken van praktijkcases. Belangrijk element is de eigen input van studenten en de daarop volgende discussies. Studenten wordt geleerd verder te denken dan de theorie en het eigen bedrijf, maar te werken als 'reflective practitioner'.

admission

https://www.vrc.nl/word-rc/EMFC-RC-toelatingseisen.html

characteristics

Waarom de RC opleiding?
* Het hoogst haalbare op het vakgebied van Finance en Control;
* Kleinschalige groepen van 25-40 studenten;
* Casusgericht onderwijs met focus op management control;
* Docenten uit de top van het bedrijfsleven en wetenschap;
* Studenten werken vanuit vier hoofdpijlers van de opleiding: Accounting Information Systems, Management Accounting, Financial -
Accounting en Finance, zie curriculum;
* Tijdens de opleiding zijn zes themaseminars gepland o.a. Business Analytics;
* Aandacht voor persoonlijke effectiviteit en attitude;
* Fieldwork: een belangrijk doel van de EMFC opleiding is dat deelnemers een overkoepelende blik ontwikkelen over waarom een bedrijfsmodel wel of niet succesvol is;
* Triple Crown accreditatie: AACSB, EQUIS en AMBA (top 76 business schools wereldwijd);
* Verkort programma voor RA's: vanaf augustus 2017 is het voor Register Accountants mogelijk aan de Amsterdam Business School een verkort RC-programma te volgen. Deze verkorte opleiding levert ook de titel Executive Master of Finance and Control (MSc) op en afgestudeerden kunnen zich daarna inschrijven bij de Vereniging van Register Controllers en de titel Register Controller (RC) voeren.

curriculum

Het programma van de EMFC bestaat uit twee jaar colleges en het schrijven van een scriptie (6-8 weken). De colleges vinden plaats op vrijdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Een studiejaar bestaat uit twee semesters met elk twee blokken van 7 collegeweken. Elk blok wordt afgesloten met tentamens. Er kan in augustus of februari gestart worden met de opleiding.

tuition fee

De twee eerstvolgende startmomenten zijn september 2017 en februari 2018. Voor beide startmomenten worden de volgende cursusgelden in rekening gebracht:
Studiejaar 1 €9.500 per jaar
Studiejaar 2 €9.500 per jaar
Studiejaar 3 €4.500 (scriptiejaar) per jaar
Studiejaar 4 en verder € 2.500 per semester

Voor registeraccountants geldt dat zij een verkort programma volgen. Hiervan zijn de kosten als volgt:
Studiejaar 1 € 9.500 per jaar
Studiejaar 2 € 4.500 (scriptiejaar) per jaar
Studiejaar 3 en verder € 2.500 per semester

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 30 maanden
Type Academic Master (WO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 68