Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Filosofie: Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

In het programma Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied verdiep je je in twee vakgebieden: de filosofie en een ander specifiek vakgebied van je keuze.


Heb je tijdens je bacheloropleiding een minor Wijsbegeerte gevolgd of tijdens je bacheloropleiding Wijsbegeerte een grote minor (60 EC) gevolgd op een ander vakgebied, dan kun je aan de UvA instromen in het masterprogramma Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied.
In dit interdisciplinaire programma verdiep je je twee jaar lang in de wijsbegeerte én in een ander vakgebied naar keuze, zowel afzonderlijk als in samenhang. Na succesvolle afronding ontvangen studenten twee diploma's.
Het programma bestaat voor ten minste de helft uit filosofische vakken. Het overige deel vul je met vakken uit het masterprogramma van de opleiding waarin je een bachelordiploma hebt behaald of waarvan je tijdens de bachelor Wijsbegeerte een 60 EC minor hebt gevolgd. Zo kun je Algemene cultuurwetenschappen combineren met vakken Kunst- en cultuurfilosofie. Voor talenstudenten zijn vakken Taalfilosofie een interessante en nuttige aanvulling. Studenten Politieke wetenschappen kunnen zich verdiepen in de Politieke filosofie en voor studenten Natuurwetenschappen is Wetenschapsfilosofie of Ethiek een logische keuze.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 12025 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

Het programma Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied is een interdisciplinair programma: je krijgt vakken uit verschillende disciplines. Het precieze studieprogramma vul je in overleg met de mastercoördinator in op grond van je belangstelling en vooropleiding.

curriculum

Het programma heeft een studielast van 120 EC:
* 42 EC filosofische vakken;
* 40 EC aan vakken uit de master van de gevolgde bachelor;
* 20 EC keuzevakken;
* 18 EC masterscriptie.

job perspective

Na afronding van het programma Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied ben je breed opgeleid en beschik je over zeer goede analytische vaardigheden.
Dit komt uitstekend van pas in een wetenschappelijke carrière, maar ook in allerlei andere beroepen. Juist doordat je filosofie in samenhang met een ander vakgebied hebt bestudeerd, kun je op veel terreinen aan het werk.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120