Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Fiscaal recht

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Als student Fiscaal recht richt je je op de achtergronden van een rechtvaardige verdeling van de belastingdruk en op de toepassing van het belastingrecht in de praktijk.


In Nederland wordt veel belasting betaald. Omdat de verdeling van de belastingdruk over de burgers rechtvaardig moet zijn, houdt het belastingrecht of fiscaal recht zich bezig met de vraag hoe we de belastingdruk het beste over de burgers kunnen verdelen. Als student Fiscaal recht richt je je op de achtergronden van deze rechtvaardige verdeling, en op de toepassing van het belastingrecht in de praktijk.
Tijdens je studie Fiscaal recht ontwikkel je een brede kijk op de wereld om je heen en leer je hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden waardoor je ingewikkelde situaties kunt analyseren en problemen kunt oplossen.

Aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam kun je kiezen voor de juridische bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht. De eerste twee jaren zijn voor een groot deel gemeenschappelijk voor deze bachelors.
Hoewel de Faculteit der Rechtsgeleerdheid groot is, is het aantal studenten Fiscaal recht beperkt. Dat zorgt ervoor dat de meeste studenten elkaar kennen en dat er veel contact is tussen studenten en docenten.

Vooropleiding

Profiel Extra vakken
Cultuur en Maatschappij
Economie en Maatschappij
Natuur en Gezondheid
Natuur en Techniek
HBO propedeuse indien in bezit van een deelcertificaat Nederlands op VWO nvieau


Kosten
2018 Full-time Institutioneel € 7500 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar
2019 Full-time Institutioneel € 7600 / jaar
2019 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2078 / jaar

1st year

In het eerste jaar krijg je inleidingen in de verschillende rechtsgebieden. Daarnaast houd je je bezig met juridsische vaardigheden en leren studeren

characteristics

In Amsterdam zijn veel kantoren gevestigd van
belastingadviseurs, advocaten en accountants. De
meeste studenten vinden dan ook na hun studie
gemakkelijk een baan, vaak al
voordat ze afgestudeerd zijn.

curriculum

Via een slimme volgorde van vakken , nemen we je stap voor stap mee op weg naar een juridisch-fiscale carrière. Je krijgt in elke fase van je studie de persoonlijke begeleiding die past bij de specifieke vragen van dat moment. Hoewel de bachelor Fiscaal recht grote overeenkomsten vertoont met de bachelor Rechtsgeleerdheid, krijg je vanaf het eerste jaar specifieke fiscale vakken: in het eerste jaar een inleiding, het tweede en het derde jaar bestaat voor 30 procent uit fiscale vakken.

job perspective

De arbeidsmarkt voor fiscaal-juristen is bijzonder gunstig. Mogelijke werkgevers zijn: de Belastingdienst, banken, (gemeentelijke)overheid, verzekeringsmaatschappijen, accountants- en advocatenkantoren, de rechtelijke macht.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type Bachelor (HBO)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180