Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Fiscale economie

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De eenjarige master Fiscale economie biedt een geïntegreerde combinatie van fiscaal-rechtelijke én fiscaal-economische vakken, die je opleidt tot een allround fiscalist.


Het masterprogramma Fiscale Economie aan de Amsterdam School of Economics (ASE) biedt een gedegen en diepgaande kennis van en inzicht in zowel de Nederlandse als de internationale fiscaliteit, en de zich steeds verder ontwikkelende harmonisering van deze twee. De combinatie van fiscaal-rechtelijke en fiscaal-economische vakken stoomt je klaar voor een succesvolle loopbaan als allround fiscalist in het bedrijfsleven of voor een boeiende wetenschappelijke carrière.

Deze eenjarige masteropleiding geeft je de economische en juridische kennis om aan de slag te kunnen als fiscaal econoom. Afgestudeerd fiscaal economen van de Amsterdam School of Economics (ASE) staan bekend om hun sterke comptabele én juridische onderlegging; Vaak kun je vrijwel meteen na afronding van je studie terecht bij een belastingadvieskantoor of de Belastingdienst.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 12025 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Een recent Curriculum Vitae met de aanmelding meesturen.

curriculum

Europees recht I (3 EC)
Financiële Verslaggeving (6 EC)
Fiscus en Onderneming (9 EC)
Internationaal belastingrecht, grondslagen (3 EC)
Transfer Pricing (6 EC)
Studierichting specifieke mastervakken (21 EC)
Masterscriptie (12 EC)
Voor meer informatie over alle vakken zie www.studiegids.uva.nl.

job perspective

Als fiscaal econoom werk je bij een belastingadvieskantoor, de Belastingdienst, centrale overheid of in de universitaire wereld. Na enkele jaren werkervaring kun je kiezen om als bedrijfsfiscalist verder te gaan. Ondanks de toenemende invloed van de automatisering in de Tax Compliance-praktijk, is de verwachting dat er de komende jaren meer banen zullen zijn voor fiscalisten met een MSc Tax Compliance, omdat juist de meest complexe aangiften zich niet in computerprogramma's laten vangen.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60