Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Geschiedenis (research MA)

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De onderzoeksmaster Geschiedenis beslaat vele onderzoeksterreinen, uiteenlopend van de interpretatie van middeleeuwse bronnen tot Nederland in de 16de en 17de eeuw en politieke geschiedenis.


De onderzoeksmaster Geschiedenis is een uitdagende en inspirerende master voor studenten die grote belangstelling hebben voor wetenschappelijk historisch onderzoek. Dit programma is dan ook een goede basis voor eventuele vervolgstappen in de academische wereld. In het studieprogramma is een belangrijke plaats ingeruimd voor het trainen van onderzoeksvaardigheden. Je ontwikkelt een scherpe en ruime blik op de wereld en je leert wetenschappelijke artikelen schrijven.
Deze master omvat onder meer de kernmodules:
* Historische Klassieken, waarin het gaat om een verdere kennismaking met belangrijke historici uit het verleden.
* Historische debatten en vraagstukken, die als doel heeft je kennis en inzicht over het huidige functioneren van de geschiedenis als discipline te verbreden, en daarnaast je kennis van een aantal grote historische debatten verdiepen.
* Het historisch atelier: hierbij gaat het om het 'vertalen' van je eigen scriptie naar een artikel dat gepubliceerd zou kunnen worden, dan wel het zetten van je eerste stappen naar een onderzoeksaanvraag bij een onderzoeksinstituut.

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis aan de UvA is een geaccrediteerde masteropleiding.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 12025 / jaar

job perspective

Na de onderzoeksmaster Geschiedenis kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan een universiteit en promoveren. Je doet dan drie jaar onderzoek en schrijft een proefschrift. Op een promotieplaats moet je solliciteren.
Alumni kunnen ook heel goed kiezen voor een niet-wetenschappelijk carrière. Beroepenvelden voor afgestudeerden in de geschiedenis zijn de journalistiek, het museumwezen, het onderwijs, uitgeverijen, bibliotheken en archieven en overheden.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 120