Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Geschiedenis: Publieksgeschiedenis

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de master Publieksgeschiedenis word je opgeleid tot public historian. Je gaat uit van je vaardigheden en kennis als historicus, maar gebruikt deze zodanig dat een beoogd publiek bereikt wordt.


In het masterprogramma Publieksgeschiedenis aan de UvA word je getraind in het presenteren van historisch onderzoek aan een breed of juist een heel specifiek publiek. Een publiekshistoricus doet dit bijvoorbeeld door: een historische documentaire of een tentoonstelling te maken, een toegankelijk boek te schrijven, historische festiviteiten en herdenkingen te organiseren, historische wandelingen uit te zetten of door historische adviezen aan gemeentes en overheidsinstellingen te geven. Uiteraard is een afgestudeerde van dit programma uitstekend op zijn plek bij de publieksdienst van een historische instelling.
Het programma omvat een praktijkperiode en besteedt aandacht aan de theoretische en praktische problemen die de alledaagse omgang met geschiedenis met zich mee kan brengen.
Het masterprogramma Publieksgeschiedenis biedt aan een gelimiteerd aantal studenten een unieke wetenschappelijke opleiding waarin theoretische vakken worden gecombineerd met een uitgebreide stage.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 12025 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

curriculum

Het programma heeft een studielast van 60 EC:
* 18 EC kernvak
* 12 EC keuzevak(ken)
* 12 EC praktijkperiode
* 18 EC masterscriptie

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60