Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Gezondheidszorgpsychologie: Klinische Forensische psychologie

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie biedt specialistisch onderwijs om antisociaal gedrag bij volwassenen te begrijpen, te beoordelen, te voorspellen , en te voorkomen.


"Ex-tbs'er slaat vrouw dood en steekt prostituee neer"
"Gevangene heeft vaak psychische stoornis"
"Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders (ISD) werkt bij veelplegers"
"Pedofilie is te zien in de hersenen"
"Veel gedetineerden licht verstandelijk beperkt"
"Longstay voor tbs'er loopt leeg"
"Robert M.: ja, ik wist dat ik grenzen overschreed"

Het forensische veld komt vaak in het nieuws. De krantenkoppen roepen ook veel vragen op. Is dat echt zo? En: Is daar dan niets aan te doen? In de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie behandelen we deze vragen. De student die bij de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie afstudeert moet in staat zijn om op wetenschappelijke wijze (1) psychologische determinanten van antisociaal gedrag bij volwassen daders te herkennen, te objectiveren, en daarover te rapporteren en (2) een evidence-based interventieplan op te stellen en hier professioneel naar te handelen met het oog op het reductie van antisociaal gedrag.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

admission

Je bent toelaatbaar tot de selectie voor de track als je vooropleiding vergelijkbaar is met een bachelor Psychologie van de UvA, je voldoende kennis hebt van Psychologie, Methoden en Statistiek en voldoende vaardigheden hebt op het gebied van empirisch wetenschappelijk onderzoek en –schrijven en gespreksvaardigheden. Daarnaast moet je beschikken over voldoende track-specifieke kennis en vaardigheden. Raadpleeg de website voor meer informatie over de toelatingseisen.

characteristics

Deze UvA mastertrack kiest voor specialisatie: Wij focussen op assessment en interventies van volwassen daders.

De mastertrack Klinische Forensische psychologie is een traject binnen de master Gezondheidszorgpsychologie. Deze master is positief getoetst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dat betekent dat de opleiding na succesvolle afronding leidt tot een wettelijk erkend masterdiploma Psychologie en de titel Master of Science (MSc).

job perspective

Enkele voorbeelden van functies waarin je als afgestudeerde in de track Klinische Forensische psychologie terecht kunt komen:

*Forensisch psycholoog in de gevangenis
*Forensisch psycholoog in een TBS-kliniek
*Forensisch psycholoog in een ambulante forensische behandelinstelling
*Onderzoeker op het gebied van forensische psychologie

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60