Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Midden-Oostenstudies

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Midden-Oostenstudies aan de UvA is een interdisciplinair masterprogramma, waarin je de kennis en vaardigheden ontwikkelt om het moderne Midden-Oosten te begrijpen, te onderzoeken en uit te leggen.


Deze opleiding kent drie richtingen: Arabische studies, Hebrew and Jewish Studies en Midden-Oostenstudies.
* Arabische studies: Hierin voltooi je jouw opleiding in de arabistiek; je richt je op de cultureel-maatschappelijke, literaire en sociolinguïstische problematiek van de hedendaagse Arabische wereld en je werkt intensief met Arabische bronnen.
* Hebrew and Jewish Studies: In deze richting krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot specialist in de Joodse en Hebreeuwse studies, waarbij je deels cursorisch en deels via tutorials je eigen interesses kunt volgen.
* Midden-Oostenstudies: Deze richting is uitgesproken interdisciplinair en gericht op het moderne Midden-Oosten vanuit geesteswetenschappelijk en sociaalwetenschappelijk perspectief.
Midden-Oostenstudies in Amsterdam omvat de expertise van meer dan 70 onderzoekers en docenten. De opleiding blijft echter kleinschalig en persoonlijk, voor een optimale realisatie van je ambities. De opleiding biedt goede mogelijkheden voor stages in binnen- en buitenland. Afgestudeerden komen o.m. te werken in de wetenschap, bij ministeries (Buza, Defensie), de journalistiek, de culturele sector en het (internationale) bedrijfsleven.

Kosten

2018 Full-time Institutioneel € 12025 / jaar
2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

Dankzij het brede onderwijsaanbod van de Universiteit van Amsterdam kan het programma Midden-Oostenstudies interessante thema's belichten vanuit de volgende disciplines: Arabische en Hebreeuwse talen en culturen, religiewetenschappen, rechten en politicologie.

job perspective

Midden-Oostenspecialisten komen terecht in functies in binnen- en buitenland waarvoor een academisch werk- en denkniveau vereist is:
* bij internationale bedrijven met vestigingen in het Midden-Oosten;
* bij overheidsinstellingen (bijv. bij ministerie Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken);
* in het onderwijs, de journalistiek en bij uiteenlopende mediabedrijven.
Afgestudeerden Hebreeuws komen relatief gemakkelijk aan de slag in de Joodse culturele sector en de Joodse erfgoed- en kennissector.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MA (Master of Arts)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MA (Master of Arts)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60