Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Onderwijswetenschappen

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Onderwijswetenschappen is een praktijkgericht en multidisciplinair wetenschapsgebied, dat als doel heeft de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.


In onze kennissamenleving is goed onderwijs essentieel. Hoe leren kinderen en volwassenen en hoe kun je onderwijs daarop afstemmen? Hoe kunnen scholen lerende organisaties worden,
waarin ook leraren zich blijven ontwikkelen? Wat is de rol van de overheid in het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs?
Als onderwijswetenschapper doe je onderzoek, geef je (beleids)advies of ontwikkel je (opleidings)programma's.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

De master Onderwijswetenschappen aan de UvA is uniek, omdat alle niveaus aan bod komen; het onderwijsproces (micro), de (school)organisatie (meso) en het onderwijsbeleid (macro). Hierdoor word je breed opgeleid. Er zijn drie specialisaties mogelijk tijdens de afstudeerfase:
* leren en leeromgeving
* schoolorganisatie en -ontwikkeling
* onderwijsbeleid en -kwaliteit

curriculum

De master Onderwijswetenschappen is een voltijdsprogramma van 1 jaar, maar kan gevolgd worden in deeltijdtempo. In semester 1 volg je mastermodulen en in semester 2 loop je stage en doe je onderzoek voor je scriptie. Daarnaast volg je een keuzevak.
Voor studenten die de Master Onderwijswetenschappen in deeltijdtempo volgen, geldt een aanbevolen volgorde verdeeld over anderhalf of twee jaar.

job perspective

Ongeveer 80% van de afgestudeerden vindt binnen 6 maanden werk. Het gemiddelde starterssalaris is ongeveer 2740 euro per maand (bruto).

study abroad

Het is mogelijk om de stage en/of scriptie in het buitenland uit te voeren of keuzemodulen te volgen aan een buitenlandse universiteit. Er wordt vanuit de opleiding informatie en ondersteuning geboden.

study association

Zie www.comenius-uva.nl.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60