Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Pedagogische wetenschappen: Preventieve jeugdhulp en opvoeding MSc

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De UvA is de enige universiteit die de mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding aanbiedt. In deze mastertrack houd je je op een professionele manier bezig met vragen uit de opvoedingspraktijk.


Er is grote behoefte aan preventie en hulp voor jeugd binnen gezinnen, in de kinderopvang, op scholen en in het publieke domein. De mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding leidt je op om op een academisch verantwoorde manier pedagogische vraagstukken in verschillende beroepsvelden op te lossen. Speciale aandacht gaat uit naar situaties waarin door opvoeders, instellingen of overheden acties ondernomen moeten worden om de ontwikkelingskansen van de jeugd te vergroten en om problemen bij kinderen en jongeren te voorkomen, te signaleren of op te lossen.

In het masterprogramma ontwikkel je zowel op beleids- als praktijkniveau professionele adviezen. Deze adviezen worden ook daadwerkelijk in de praktijk geïmplementeerd. Zo kun je ervoor zorgen dat problemen als onderwijsachterstanden, kindermishandeling of jeugddelinquentie tijdig worden gesignaleerd en opgelost. Theorie en praktijk zijn binnen deze master zeer nauw met elkaar verbonden. De masteropleiding Preventieve jeugdhulp en opvoeding is een track binnen de master Pedagogische wetenschappen.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

characteristics

* het is de enige masteropleiding waarbinnen studenten zich specialiseren op het gebied van preventieve jeugdhulp en opvoeding.
* er is een directe koppeling tussen wetenschappelijke studie en onderzoek en de pedagogische praktijk.

curriculum

De mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding is een voltijdsprogramma van 1 jaar, wat niet in deeltijdtempo gevolgd kan worden. Alle modulen worden gegeven in semester 1. Tegelijkertijd wordt al begonnen aan het afstudeerproject, dat in semester 2 verder uitgevoerd wordt. Voor het afstudeerproject worden studenten gekoppeld aan een van de instellingen met een onderzoeksvraag die zich in september presenteren.

job perspective

Na afronding van de mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding beschik je over een gedegen overzicht van een specifiek vakgebied binnen de Pedagogische wetenschappen. Dankzij deze specialisatie heb je veel kennis van opvoeding en problemen die opvoeders tegen kunnen komen. Je kunt ouders en andere begeleiders van kinderen en jongeren gaan adviseren en begeleiden of mee gaan werken aan onderzoek en preventieprojecten.

study abroad

Stage en/of scriptie(onderzoek) kan in het buitenland uitgevoerd worden.

study association

Zie www.comenius-uva.nl

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60