Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Postmaster Accountancy

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Om de wettelijke titel RA te mogen voeren, dien je een MSc- en een Post-Master opleiding af te ronden.


Bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam bieden we daartoe de deeltijdopleiding Master of Science in Accountancy en de Post-Master Accountancy (PMA) aan. De Postmaster Accountancy richt zich op professionals die willen werken en studeren tegelijk. Die combinatie is pittig; het vergt doorzettingsvermogen en strakke planning. We doen er alles aan om de opleiding zo studeerbaar mogelijk te houden; we bieden colleges op vrijdagen en houden de groepen klein. Zo is er veel ruimte voor interactie onderling en met de docenten. Studenten worden bijgestaan door de studieadviseur die kan adviseren over studievoortgang en planning. Daarnaast is er door een efficiënte roostering van vakken de studieplanning heel flexibel in te vullen.

1st year

In de tweede helft van de opleiding wordt ingegaan op de toepassing van AIS in de praktijk (inclusief bijbehorende aspecten als corporate governance en risk management) en op het auditproces en de verplichtingen van de accountant binnen dat proces.

De nominale studieduur van de opleiding bedraagt 2 jaar. In deze variant zijn er in het "busy season" van januari t/m maart vrijwel geen colleges. De student heeft de mogelijkheid om de opleiding in 1 of in 1,5 jaar af te ronden. De studieschema's voor het 2-jarig programma en het programma van 1,5 jaar vindt u onder "Studieschema's". Informatie over het 1-jarige programma kan worden opgevraagd bij het programmamanagement. Dat geldt ook voor de studieschema's voor de februari-instroom.

characteristics

Flexibel
Door een efficiënte roostering van vakken kun je je studieplanning heel flexibel invullen. Veel vakken worden twee keer per jaar aangeboden, zodat je je studieplanning zoveel mogelijk aan jouw situatie kunt aanpassen. Ben je ambitieus en zeer gedisciplineerd? Dan kun je kiezen voor het éénjarige traject. Wil je de studielast liever spreiden, dan kies je voor ons tweejarige traject. Je legt je van tevoren niet vast en kunt dus op elk moment besluiten om toch meer vakken te gaan volgen (en dus te versnellen) of juist een vak te laten vervallen (en dus de studielast meer te spreiden).

Kwaliteit
De UvA is in het voorjaar met glans geslaagd voor de Instellingstoets Kwaliteitszorg, die door de NVAO werd afgenomen. In haar adviesrapport geeft de commissie van de NVAO aan "onder de indruk te zijn van de overtuigende wijze waarop de UvA heeft laten zien een duurzame koerswijziging ingezet te hebben en in control te zijn over de kwaliteitszorg voor haar onderwijs".

Persoonlijk
Ons onderwijs is kleinschalig met veel aandacht voor de individuele student. Onze docenten zijn benaderbaar en stuk voor stuk bevlogen, met een passie voor zowel hun vak als voor lesgeven.

tuition fee

Het cursusgeld voor de opleiding bedraagt € 9.990,- en wordt in twee jaar gefactureerd. Als je na twee jaar nog niet bent afgestudeerd, wordt voor elk volgend half jaar € 2.500,- in rekening gebracht.
Kosten voor literatuur en eventuele deficiëntievakken zijn niet inbegrepen in het cursusgeld.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Geen
Credits 47