Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Postmaster Actuarial Practice Cycle

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

In de APC wordt gezamenlijk gewerkt aan problemen uit de actuariële beroepspraktijk door middel van een cases.


De nadruk ligt op de praktische toepassing en het verkrijgen van inzicht en oefening in de beroepscompetenties van de actuaris.

De academische onderzoekshouding wordt aangevuld met o.a. praktijkkennis, projectmanagement, teamwork, adviesvaardigheden en ethisch gedrag. Naast academische docenten hebben praktijkdocenten en softskill-docenten een belangrijke rol in de APC.
Beleidskwesties, maatschappelijke vraagstukken en de actualiteit komen daardoor uitgebreid aan bod. Na afronding van de APC voldoe je aan alle opleidingseisen van de Nederlandse beroepsvereniging het Koninklijk Actuarieel Genootschap (KAG).

Mentor programma
Bij aanvang van het APC programma krijg je een mentor toegewezen die je gedurende het hele programma begeleidt bij het ontwikkelen van je persoonlijke competenties.

1st year

Cases
Het studiejaar van de APC is opgebouwd uit zes cases, waarin de verschillende kerntaken, vakgebieden en kerncompetenties van de actuaris aan bod komen:
* In een simulatie (in teamverband) gebruik je op hoog niveau de kerntaken waardering, kapitaalberekening, risicomanagement en productbeheer.
* In een case staan de ontwikkelingen op de arbeidsongeschiktheidsmarkt voor zelfstandigen centraal en de verschillende spanningsvelden bij het ontwikkelen van een nieuw verzekeringsproduct op dit gebied.
* In een M&A traject waardeer je onder grote druk pensioenen, om nadien een klant van een goed advies te voorzien.
* De onafhankelijke oordeelsvorming wordt geoefend bij het analyseren van (risico)modellen
* In een Solvency project voor een levensverzekeraar (Pillar 1 en 2) voer je kapitaalberekeningen uit, en komen risicomanagement, advies vaardigheden en leidinggeven aan bod.

We sluiten af in de rol van certificerend actuaris bij een pensioenfonds, waar je oordeelsvorming en jouw relatiemanagement vaardigheden op de proef worden gesteld.

job perspective

Elkaar versterkende ontwikkelingen in de bank- en verzekeringswereld en in de wetenschap hebben gedurende de laatste decennia geleid tot een sterke toename van de complexiteit van het beheer van risico's. Als gevolg hiervan is een toestroom op ongekende schaal ontstaan van exact geschoolden
naar financiële instellingen. Niet voor niets staat de actuaris in de Elsevier al jaren op nummer 1 als beste beroep.

objectives

Tijdens de APC werk je zowel aan teamopdrachten als aan een persoonlijk competentiedossier. Modules worden afgerond door opdrachten/toetsen en een individueel eindgesprek met een mentor.

tuition fee

Het cursusgeld bedraagt €15.000,- voor de gehele opleiding en € 1.500,- per te herkansen module.

* Het cursusgeld is vrijgesteld van BTW.
* Alle genoemde bedragen zijn exclusief boeken en/of syllabi.
* Er zijn geen extra kosten voor tentamens.
* Indien je in Nederland belastingplichtig bent, kun je recht hebben op studiekostenaftrek. Dit kan oplopen tot 52%.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
Credits 30