Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Privaatrecht: Commerciële rechtspraktijk

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De master Privaatrecht kent een traject Commerciële rechtspraktijk voor diegenen die een carrière ambiëren in de ondernemingsrechtelijke praktijk.


In deze masteropleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan de zeggenschapsverhoudingen binnen ondernemingen, aan personenvennootschappen en aan ondernemingsrechtelijke geschillenprocedures zoals het enquêterecht.

Bovendien wordt een gedegen kennis verworven van vakgebieden die sterk met het vennootschapsrecht zijn verbonden: het insolventierecht en het financieel recht. De optioneel verplichte keuzevakken bieden mogelijkheden tot nadere verdieping waarbij het accent kan liggen op internationale praktijk, maar ook op vraagstukken van financiering of fiscaliteit.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

De master Commerciële rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen (advocatuur, rechterlijke macht) en het bedrijfsleven. De opleiding biedt een uitstekende basis voor een loopbaan in de ondernemingsrechtelijke praktijk. Daarbij kan zowel gedacht worden aan de advocatuur, alsook aan de functie van bedrijfsjurist bij een grote onderneming of bij een financiële instelling of toezichthouder.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type LL.M (Master of the Laws)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60