Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Privaatrecht: Privaatrechtelijke rechtspraktijk

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Iedere jurist krijgt in de praktijk te maken met privaatrechtelijke vragen.


Of je nu als advocaat werkt aan internationale bedrijfsovernames of aan consumentenzaken, als rechter te maken krijgt met faillissementen, ontslag op staande voet of echtscheidingen, als bedrijfsjurist advies geeft over de inning van achterstallige betalingen of over de vraag of op de elektronisch gesloten overeenkomst Nederlands of Amerikaans recht van toepassing is, steeds gaat het om privaatrechtelijke vraagstukken.

In de master Privaatrechtelijke rechtspraktijk word je opgeleid om op dergelijke vragen antwoord te kunnen geven. Het ruime aanbod van keuzevakken garandeert aansluiting bij je persoonlijke interesses.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

curriculum

In de master privaatrechtelijke rechtspraktijk volg je voor 18 ECTS verplichte vakken en voor het overige keuzevakken. Bovendien moet je een scriptie (12 ECTS) schrijven. Je kunt vrijelijk kiezen uit het grote aanbod aan keuzevakken.

job perspective

De master Privaatrechtelijke rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen (advocatuur, rechterlijke macht) en het bedrijfsleven. Door het ruime aanbod van keuzevakken is de master ook bij uitstek geschikt voor beroepen in de internationale handel of de sociaal-juridische hulpverlening.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type LL.M (Master of the Laws)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60