Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Publiekrecht: Staats- en bestuursrecht

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Juristen met een brede maatschappelijke belangstelling kunnen met deze master hun hart ophalen. Staats- en bestuursrecht strekt zich uit over een uitgebreid terrein met veel interessante dilemma's.


Bijvoorbeeld het belang van vrije meningsuiting binnen het democratisch proces of de gevolgen van Europese regelgeving voor het Nederlandse staatsrecht.

Bestuursrecht komt in alle deelgebieden van het recht aan de orde. Vrijwel geen enkel complex van rechtshandelingen wordt louter door het privaatrecht geregeld. Goede kennis van het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht is onontbeerlijk voor de huidige rechtspraktijk.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

curriculum

De master kent een verplicht vak: Beginselen van de democratische rechtsstaat (12 EC). Het overige programma wordt gevuld met een veelheid aan gebonden en vrije keuzevakken en practica.

job perspective

In vele sectoren, bij de overheid en in de private sector, is vraag naar juristen staats- en bestuursrecht. Als advocaat word je vrijwel dagelijks geconfronteerd met enige vormen van bestuursrecht en een gedegen kennis van dit rechtsgebied brengt uitstekende perspectieven.
Ook als voorbereiding op een politieke carrière vormt deze master een goede eerste stap.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type LL.M (Master of the Laws)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 60