Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Schakelprogramma Fiscale Economie

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De Amsterdam School of Economics biedt bepaalde HBO en WO studenten een schakelprogramma in Fiscale Economie aan. Na afronding van dit programma ben je toelaatbaar tot de variant Tax compliance.


Er zijn schakelprogramma's beschikbaar voor:

* HBO studenten met een HEAO FE of MER diploma of een HEAO AA/AC/RA of BE diploma.
* WO studenten met een Bachelor of Master opleiding in Economie, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde die voldoende vakkennis hebben van: Financial Accounting op eindniveau, Management Accounting op eindniveau, Financiering op eindniveau en Vermogensrecht/ondernemingsrecht.

Na succesvolle afronding van het schakelprogramma wordt er uitsluitend toegang verleend tot de variant Tax Compliance van de Master Fiscale Economie.

De masteropleiding Fiscale Economie biedt een geïntegreerde combinatie van fiscaal-rechtelijke én fiscaal-economische vakken, die je opleidt tot een allround fiscalist. Het zwaartepunt van de opleiding ligt bij het bestuderen van belastingrecht vanuit een economisch perspectief.

admission

Er wordt gevraagd om een scan van je CV.

characteristics

De master Fiscale economie aan de UvA bestaat uit fiscaal-juridische en economische vakken. Dit betekent dat je zowel college volgt aan de rechtenfaculteit in de Oudemanhuispoort, als aan de economische faculteit op het Roeterseiland. Het past bovendien bij het karakter van de studie Fiscale economie die zich begeeft op het grensvlak van de economische en fiscaal-juridische wetenschap.

curriculum

WO:
Inl. Belastingheffing Algemeen / Ondernemingen (12 EC)
Fiscale Winstberekening (6 EC)
BTW (6 EC)
Belastingheffing MKB (6 EC)

HBO AA/RA/AC/BE:
Oriëntatie Economie en Recht (6 EC)
Inl. Belastingheffing Ondernemingen (6 EC)
Fiscale Winstberekening (6 EC)
Ondernemingsrecht (6 EC)
Belastingheffing MKB (6 EC)

HBO FE/MER:
Fiscaliteit & Overheid (6 EC)
Inl. Belastingheffing Ondernemingen (6 EC)
Fiscale Winstberekening (6 EC)
Belastingheffing MKB (6 EC)
Intermediate Financial Accounting 2 (6 EC)

job perspective

Na enkele jaren werkervaring kun je kiezen voor de mogelijkheid om als bedrijfsfiscalist verder te gaan. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor fiscaal economen in de volgende sectoren:

* De centrale overheid
* De universitaire wereld

Ondanks de toenemende invloed van de automatisering in de Tax Compliance-praktijk van de belastingadvieskantoren, is de verwachting dat er de komende jaren meer banen zullen zijn voor fiscalisten met een MSc Tax Compliance, omdat juist de meest complexe aangiften zich niet in computerprogramma's laten vangen.

Niveau N.V.T.
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Geen opgave
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma