Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Tandheelkunde

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

De masteropleiding Tandheelkunde bouwt voort op de bachelor Tandheelkunde en leidt op tot tandarts (Master of Science). Bijna alle afgestudeerden vestigen zich dan ook als zelfstandige tandartsen.


Het onderwijs is verdiepend en wordt gekenmerkt door een sterke verwevenheid van theorie en praktijk, met in het tweede en derde masterjaar voornamelijk klinisch onderwijs.

Aan de basis van het onderwijs staat de ACTA-onderwijsvisie: “ACTA leidt tandartsen op die zorg verlenen, die praktijk‐ en doelgericht kunnen samenwerken, beschikken over een professionele en wetenschappelijke houding en zijn toegerust voor lifelong learning.” Vanuit deze visie is het onderwijs vormgegeven rond acht onderwijsthema's: brede ontwikkeling lifelong learning, research intensief onderwijs, competentiegericht en geïntegreerd onderwijs, activerend leren, studiesucces, preventie centraal en internationalisering en diversiteit.

Eventueel kunnen studenten zich na de masteropleiding specialiseren in een deelgebied van de tandheelkunde (parodontologie, endodontologie, orale implantologie, orale kinesiologie, kindertandheelkunde). Afgestudeerden kunnen ook verder worden opgeleid tot medisch specialist, orthodontist of kaakchirurg (voor kaakchirurgie is een afgeronde opleiding Geneeskunde noodzakelijk). Tevens kunnen ze een promotietraject ingaan of als tandartsdocent bij ACTA aan de slag.

Kosten

2018 Full-time Wettelijk voorgeschreven € 2060 / jaar

job perspective

De studie Tandheelkunde leidt op tot tandarts. Veel van de afgestudeerden zullen zich dan ook als zelfstandige vestigen in een solo- of groepspraktijk. Daarnaast bestaat bij ACTA de mogelijkheid om te werken in het onderwijs of onderzoek.

Je kunt er ook voor kiezen om na afronding van de master verder te specialiseren in een van de deelgebieden van de tandheelkunde. Hiertoe biedt ACTA verschillende postinitiële opleidingen aan. Zie voor meer informatie hierover de ACTA-website.

tuition fee

Tuition fees are adjusted annually. For up-to-date information, please see www.uva.nl/collegegeld (Dutch students) or www.uva.nl/tuition (international students).

Niveau WO
Vorm Full-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Regering
Afronding Diploma
Credits 180