Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Verzekeringskunde

Universiteit van Amsterdam

  • Beschrijving
  • Overzicht

Verzekeringskunde van de Universiteit van Amsterdam is een tweejarige academische deeltijd opleiding die bedoeld is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Verzekeringen en Risk Management.


Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Deze risico's zien we in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en nonprofit organisaties. Privé personen maken zich zorgen over pensioenen en overige financiële verplichtingen. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Dit speelt zich af in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen.

De Master Verzekeringskunde kiest daarom voor een multidisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen. Multidisciplinaire verdiepingsvakken en een thesis sluiten de opleiding af.
Deze opleiding is daarom bij uitstek geschikt om een universitaire graad in het eigen interessegebied te halen of als tweede Master voor high potentials.

1st year

Instromende studenten hebben op deelgebieden verschillende kennisniveaus. De opleiding richt zich op verbreding van de bestaande kennis en op de ontwikkeling van nieuwe gespecialiseerde kennis. Een hoog academisch niveau wordt gecombineerd met inzicht in praktijksituaties en toepassingsmogelijkheden.
Afhankelijk van de afstudeerrichting kiest de student de verdere specialisatie.

Vakken:
* Academische Vaardigheden (Pre-mastervak)
* Actuariaat: het kwantificeren van risico's (Basisvak: VZK/ERM)
* Balans en risicomanagement (Specialisatievak ERM/VZK)
* Bedrijfskunde (Basisvak: VZK/ERM)
* Case Study (VZK/ERM)
* Economie (Pre-mastervak)
* Enterprise Risk Management (Specialisatievak ERM/VZK)
* Financiële Economie (Basisvak: VZK/ERM)
* Financiële Economie (Verdiepingsvak: VZK/ERM)
* Kwantitatieve Methoden (Pre-mastervak)
* Operational Risk Management (ERM)
* Regulering en Toezicht (Specialisatievak VZK)
* Research Atelier (VZK/ERM)
* Risk Management Strategie (Specialisatievak ERM)
* Scriptie (VZK/ERM)
* Verzekeringsrecht (Verdiepingsvak: VZK)
* Verzekerings- en gedragseconomie (Verdiepingsvak: VZK/ERM)
* Verzekeringsrecht/Privaatrecht (Basisvak: VZK/ERM)

admission

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar vzk@uva.nl voorzien van een inschrijfformulier (zie link onderaan deze pagina), uw curriculum vitae en kopieën van relevante diploma's en cijferlijsten en eventueel getuigschriften.
Aan de hand van uw mail en meegestuurde documenten wordt nagegaan of u voldoet aan de toelatingscriteria waarna u wordt uitgenodigd voor een oriëntatie gesprek.

characteristics

Evaluaties door studenten en docenten toetsen permanent de kwaliteit van de opleiding. Een raad van advies, branche- en beroepsorganisaties zorgen voor doorverbinding met de praktijk. Examen- en opleidingscommissies monitoren het wetenschappelijk karakter van de opleiding. Docenten uit het werkveld en alumni versterken de dialoog tussen wetenschap en de beroepsgroepen.

tuition fee

De pre-mastervakken kosten € 2.000,- per vak. Afhankelijk van uw vooropleiding volgt u één, twee of drie vakken. Deelname aan drie pre-mastervakken kost € 4.500.
Boeken en eventueel andere bijkomende kosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen. Uitgaven voor de opleiding zoals cursusgeld en uitgaven voor boeken kunnen fiscaal aftrekbaar zijn als persoonsgebonden aftrek.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Type MSc (Master of Science)
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur MSc (Master of Science)
Benodigde taalkennis Nederlands
Gefinancierd Privé
Afronding Diploma
Credits 60